OM OSS

Care of Sport Båstad är ett företag med olika grenar, som idag erbjuder och utvecklar aktiviteter och arrangemang för främst barn- och barnfamiljer i Båstad och på Bjärehalvön.

Företaget grundades 2006 av Mikael Hammarström.

Sport & Äventyr Camp Båstad – Erbjuder sedan 2007, sommarläger verksamhet för barn 6-14 år i Båstad.

Family Sport Hotel – I samarbete med Hotel Skansen i Båstad startade vi höst- , sport och påsklovskul med multisportaktiviteter & lek, för familjer boende på hotellet och lokalt boende barn. Sedan år 2016 bedriver vi denna verksamhet på Hotel Skansen´s systerhotell – Hotel Riviera Strand.

Vår ambition och vision är att vara barnfamiljernas och även de vuxnas, aktivitets-, upplevelse- & sportconcierge på deras fritid och semester, med våra egna producerade aktiviteter och arrangemang. Inte bara i Båstad och på Bjärehalvön utan även utanför vår egen hemmaplan.

AFFÄRSIDÉ

Vår affärsidé är från grunden, att erbjuda och utveckla aktiviteter och arrangemang med en stor passion och omtanke samt med en hög upplevelse faktor. Våra insatser skall stimulera, inspirera och underlätta för barn och vuxna att investera sin fritid i idrott och fysiska aktiviteter och därmed skapa möjligheter för en hälsosammare livsstil och förebygga ohälsa.

Vart tog spontanidrotten, bollen och leken vägen? Idag är mobiltelefonen och datorn många barns och även de vuxnas bästa leksak, skolidrotten utdöende och kanske har vi vuxna överorganiserat barn- och ungdomsidrotten och gjort den svår tillgänglig?

I denna utmaning och i detta behov tillsammans med min erfarenhet, kunskap och bakgrund, ligger mycket av idén bakom starten av Care of Sport Båstad. Vi började med det bästa vi har – våra barn – och tog därmed initiativet till Sport & Äventyr Camp Båstad.

MIKAELS BAKGRUND

Min passion är att få inspirera barn och ungdomar till en hälsosammare livsstil genom idrottsrelaterade aktiviteter.
Hur barn- och ungdomsidrott skall bedrivas, utifrån deras villkor är också ett ämne och en debatt som jag genom åren har intresserat mig mycket för, följt och sökt kunskap om.

Jag är född och uppväxt i Västerås med mina bröder, mor och far. Min fars arbete förde också familjen till tre spännande år i USA och därefter tre år i Skellefteå.

Idrotten kom tidigt att ta en stor plats i min och mina två äldre bröders uppväxt. Fotboll, ishockey, basketboll, baseboll, amerikansk fotboll var de idrotter som jag var föreningsaktiv i under min uppväxt.

Självklart så har min positiva och trygga uppväxt i idrottens fotspår och möjligheten att prova på och lära mig många idrotter, varit en stark inspirationskälla till starten av Care of Sport Båstad. Bl.a. så har sommarsport daglägret på Lövudden i Västerås som jag deltog i som barn, med många positiva upplevelser och kamrat minnen, etsat sig starkt fast i bakhuvudet och varit en stor bidragande inspirationskälla till initiativet och starten av Sport & Äventyr Camp Båstad.

Mitt stora intresse för sport ledde också till att jag kunde tjäna mina första pengar under min skolgång, som frilansande sportjournalist. Min karriär inom idrottens värld har bland annat inneburit tränaruppdrag och anställningar inom främst ungdoms- och juniorishockeyn för Rögle BK, Malmö IF, Jonstorp IF, Rungsted IK och IC Gentofte i Danmark samt för Skånes- och Danmarks Ishockeyförbund. I Båstad för flersektionsföreningen Båstad GIF.

Efter flera år ute i världen som reseledare för Fritidsresor/Sportresor, blev Öresundsregionen basen för mig och min familj. Sedan 2005 är Båstad hemorten för mig, min fru Helle och vår son Victor – och vi stortrivs.

INTEGRITETSPOLICY

Du kan läsa om vår Integritetspolicy här

Care of Sport LOGO_150
Logo Sport & Äventyr